De WKR regeling voor Nederlandse bedrijven

WKR foto

Voor Nederlandse bedrijven zijn dit jaar de  regels voor personeelsvergoedingen veranderd. Bedrijven mogen vanaf nu, personeel, tot 1,2 % van de totale loonsom onbelast vergoeden. U mag hierbij denken aan kerstpakketten, uit – etentjes, personeelsfeesten en bedrijfsuitjes. Werkgevers hoeven deze kosten niet meer per werknemer bij te houden. Vanaf nu, mag dit in één berekening voor het gehele bedrijf.

Indien de kosten toch boven deze 1,2 procent uitkomen, dan betaalt het bedrijf 80 procent belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van € 33.000 Euro per jaar valt bijna € 400 per persoon, vrij te besteden binnen de nieuwe  belastingwijzigingen. De gemiddelde prijs van een bedrijfsuitje, varieert van € 30 tot € 75 per persoon, waardoor een uitje voor het personeel over het algemeen geen problemen veroorzaakt.
Hoe de WKR druk te verminderen:

  1. Boek het bedrijfsuitje met een vergadering, inclusief een lunch of diner. Vraag de leverancier om twee facturen, voor het vergaderarrangement en het voor het bedrijfsuitje arrangement. Catering en zaalhuur bedragen vaker al ongeveer 50% van de totale som.

 

  1. Bedrijfsuitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden, zijn onbelast. Mogelijkheden hiervoor zijn bijvoorbeeld, een themafeest of moorddiner, met de hulp van een cateraar. Onze programma’s als de Tjoen van Toen, I Love Holland, Casino night en The Magical Dinner show kunnen bij u op kantoor georganiseerd worden.

 

  1. Teamtrainingen vallen buiten de WKR. Let op, een gezellige kroegentocht zal de belastingdienst niet als training accepteren. Verbetering van kennis en vaardigheden, zijn hiervan de voorwaarden. Denk aan onze workshop ‘Schapen drijven’, super om leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Maar ook de ‘Zeskamp’ of ‘Bootcamp’ bieden we aan met een zelf- of groepsreflectie. Specialistische trainingsworkshops zoals ‘Strategie bepaling, Communicatieverbetering en Ervaringsleren’, zijn te reserveren onder leiding van onze communicatiespecialist Paul ’t Lam.

 

  1. Het starten van personeelsvereniging via de notaris, is een laatste mogelijkheid. Met de hulp van een bestuur, stort zowel bedrijf als personeel, een kleine bijdrage. De werkgevers bijdrage behoort tot het loon en is dus belast, echter de kosten van bedrijfsuitjes betaald uit een verenigingskas, vallen buiten de WKR.